Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-18

Fram: FRAM^S INVESTERINGSKOMMITTÉ HAR FATTAT BESLUT OM ATT STARTA EN "PAY LATER" BETALNINGSPLATTFORM FÖR E-HANDLARE I VIETNAM

FRAM^S INVESTERINGSKOMMITTÉ HAR FATTAT BESLUT OM ATT STARTA EN PAY LATER BETALNINGSPLATTFORM FÖR E-HANDLARE I VIETNAM

FRAM SKANDINAVIEN AB ("Fram^") har sedan ett par månader tillbaka arbetat på en pilotplattform av en så kallad pay later betalningslösning (jämför svenska Klarna) i samarbete med en e-handlare inom mode i Vietnam. Pilotplattformen är live den här veckan och har per idag registrerat sin första transaktion. Denna viktiga milstolpe utgör således startskottet för arbetet med att skala upp plattformen från en pilot, till att bli Fram^s tionde venture sedan börsintroduktionen i oktober 2017.

E-handeln i Sydostasien har under 2018 redan nått 72 miljarder USD i omsättning och är på väg att överstiga 240 miljarder USD under 2025. Vietnams internetekonomi mätt i omsättning står för 4% av landets BNP och e-handeln har redan fördubblats under 2018 jämfört med föregående år (e-Conomy, Google-Temasek 2018).

Det är otroligt kul att kunna lansera denna mycket skalbara modell, vars förberedelser vi arbetat med en längre tid. I sin kärna har den här affärsmodellen en mycket attraktiv exponering mot den snabbt växande e-handeln i landet samtidigt som den erbjuder en attraktiv och kompletterande betalningslösning för Vietnams cirka 100 miljoner konsumenter., säger Max Bergman, VD för Fram^.

Investeringskommittén i Fram^ tittar på en rad faktorer som en del av beslutsunderlaget där skalbarhet, lönsamhet samt expansionspotential är några av nyckelparametrarna. Inför investeringsbeslutet tas även relevanta peers in i analysen där modellens kortsiktiga och långsiktiga potential empiriskt kan bekräftas. Svenska Klarna utgör i sammanhanget en mycket relevant peer-modell för detta venture. Klarna hanterar dagligen runt 800,000 transaktioner världen över och värderades till cirka 2,5 miljarder USD 2018, med investerare som bland annat Sequoia Capital.

Den nya verksamheten har, precis som övriga ventures, ett moderbolag i Sverige och ett operativt dotterbolag i Vietnam. Verksamheten börjar skalas upp som en omedelbar följd av dagens beslut.

Denna information är sådan som Fram Skandinavien AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 18 december 2018 kl. 08:00 CET.

Stockholm den 18 december 2018

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB, telefonnummer +46 8 5030 1550.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Stefan Di Rolfo, vVD & CFO
Telefon: +46 8 124 00 425
E-post: stefan.dirolfo@wearefram.com mailto:stefan.dirolfo@wearefram.com

Max Bergman, VD
Telefon: +84 120 724 6216
E-post: max.bergman@wearefram.com mailto:max.bergman@wearefram.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Fram Pressrelease 2018-12-18.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24821

Kort om Fram^
Fram^ bedriver verksamhet inom två affärsområden - företagsbyggande inom ramen för affärsområdet Venture Building samt IT-utveckling inom ramen för affärsområdet Standing Teams. Ledningsgrupp och styrelse i Fram^ har över 60 års gemensam erfarenhet av bolagsbyggande och investeringar, framförallt i tillväxtmarknader. Bolagsledningens samlade erfarenheter från globala och regionala ledare som Kinnevik, Cevian Capital, McKinsey & Company, Rocket Internet, Ericsson, Lazada och Bima utgör en mångfacetterad och nödvändig grund för att framgångsrikt bygga bolag i tillväxtmarknader. Bolagets goda tillgång till stark digital expertis inom affärsområdet Standing Teams samt ovan nämnda erfarenheter och kompetenser hos Bolagets styrelse och ledningsgrupp utgör en symbiotisk plattform där Fram^s två affärsområden kan ta hävstång på varandra för att driva på koncernens fortsatta snabba tillväxt.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.