Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-28

Fram: INVESTERINGSKOMMITTÉN I FRAM^ HAR FATTAT BESLUT OM ATT GENOMFÖRA ETT POTENTIELLT FÖRVÄRV I SRI LANKA AV DIGITAL PL...

INVESTERINGSKOMMITTN I FRAM^ HAR FATTAT BESLUT OM ATT GENOMFÖRA ETT POTENTIELLT FÖRVÄRV I SRI LANKA AV DIGITAL PLATTFORM FÖR ANSTÄLLNINGSFÖRMÅNER SOM TIDIGARE INITIERATS I VIETNAM

FRAM SKANDINAVIEN AB ("Fram^") tecknar genom sitt helägda dotterbolag Fram Skata AB ett s.k. term sheet ("Avtalet") om att investera i Concon Private Limited ("Concon") och därmed geografiskt expandera Fram^s betalningsplattform för anställningsförmåner även till Sri Lanka.

Enligt det Avtal som slutits idag kommer transaktionen genomföras i tre steg, beroende på vilken måluppfyllelse Concon åstadkommer över de kommande 18 månaderna. I det fall Concon når samtliga av de utsatta målen kommer Fram^ att förvärva 60% av aktierna i bolaget för 150 000 USD, genom att Concon genomför riktad nyemission till Fram Skata AB.

Concon är ett ungt företag som grundades i mars 2018 i Sri Lanka av två duktiga lokala entreprenörer och har på kort tid byggt en digital plattform, signerat partnerskap med ledande butiker och kedjor runt om i landet samt genererat sina första intäkter. Concons plattform går under namnet "Giftup" (www.giftup.lk http://www.giftup.lk ) i Sri Lanka och har tagit ett par första viktiga steg för att digitalisera användandet av anställningsförmåner, presentkort, "loyalty points" och rabattkoder - något som tidigare varit i huvudsak icke-digitalt lokalt i Sri Lanka. Bolaget har en tydlig vision om att utveckla en stark B2B-modell för anställningsförmåner samt utgöra en utmanare inom digitala betalningar. Mot bakgrund av sin tekniska "due diligence" av Concons plattform, bedömer Fram^ att det föreligger stora plattformssynergier mellan den och vad som utvecklas inom detta venture i Vietnam. Concons plattform ligger i framkant kring hur flertalet betalningslösningar kan integreras parallellt på ett innovativt sätt.

Concons affärsmodell är i huvudsak densamma som Fram^ annonserade i juni 2018 för den Vietnamesiska marknaden och de mest relevanta jämförelserna är amerikanska "Ebates" (värderat till ca. 90 miljarder SEK då det såldes till japanska Rakuten 2014) och tyska "Optiopay" (mottog senast en investering på ca. 70 miljoner SEK 2016). Även svenska Benify utgör i vissa delar av sin affärsmodell ett intressant jämförelseobjekt.

"Vi är oerhört glada över att inleda arbetet med Concon-teamet som delar samma vision och ambition som vi på Fram^. Förutom det redan starka teamet på plats kommer Fram^ att förse Concon med teknisk kompetens, kapital och affärsutveckling - nödvändiga komponenter för att lyckas långsiktigt, men också tydliga bevis på varför detta är en mycket bra match.", säger Max Bergman, VD för Fram^.

Affärsmodellen uppfyller de strikta kriterier som investeringskommittn upprättat och blir således Fram^s åttonde investering sedan börsnoteringen i oktober 2017 och det tredje kvartalets andra investering 2018. Concon kommer, precis som övriga ventures, att ha ett moderbolag i Sverige.

Denna information är sådan som Fram Skandinavien AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 28 september 2018 kl. 08:00 CET.

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB, telefonnummer +46 8 5030 1550.

Stockholm den 28 september 2018

För ytterligare information, vänligen kontakta

Stefan Di Rolfo, vVD & CFO
Telefon: +46 8 124 00 425
E-post: stefan.dirolfo@wearefram.com mailto:stefan.dirolfo@wearefram.com

Max Bergman, VD
Telefon: +84 120 724 6216
E-post: max.bergman@wearefram.com mailto:max.bergman@wearefram.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Fram Pressrelease 2018-09-28.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24220

Kort om Fram^
Fram^ bedriver verksamhet inom två affärsområden - företagsbyggande inom ramen för affärsområdet Venture Building samt IT-utveckling inom ramen för affärsområdet Standing Teams. Ledningsgrupp och styrelse i Fram^ har över 60 års gemensam erfarenhet av bolagsbyggande och investeringar, framförallt i tillväxtmarknader. Bolagsledningens samlade erfarenheter från globala och regionala ledare som Kinnevik, Cevian Capital, McKinsey & Company, Rocket Internet, Ericsson, Lazada och Bima utgör en mångfacetterad och nödvändig grund för att framgångsrikt bygga bolag i tillväxtmarknader. Bolagets goda tillgång till stark digital expertis inom affärsområdet Standing Teams samt ovan nämnda erfarenheter och kompetenser hos Bolagets styrelse och ledningsgrupp utgör en symbiotisk plattform där Fram^s två affärsområden kan ta hävstång på varandra för att driva på koncernens fortsatta snabba tillväxt.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.