Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-26

FRANKRIKE: KAN HA RUNT 100.000 NYA SMITTADE PER DAG – RTL (OMS)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Frankrike noterade ett nytt rekord i antalet nysmittade i covid-19 på söndagen då 52.010 nya positiva fall registrerades. Men enligt ordföranden för Frankrikes vetenskapliga råd, Jean Francois Delfraissy, kan det verkliga antalet smittade vara nästan det dubbla.

Det rapporterar tv-kanalen RTL.

Delfraissy talade om "en mycket svår, till och med kritisk situation", och tillade att det vetenskapliga rådet uppskattar antalet fall till runt 100.000 per dag.

"Mellan diagnostiserade fall, asymtomatiska fall… vi ligger runt det antalet. Vi kommer att ha ett virus som cirkulerar extremt snabbt", sade Jean Francois Delfraissy.

Han har varnat för en hotet om en andra våg av virussmitta sedan i september, men medger ändå att han har blivit "överraskad av brutaliteten i det som har hänt de senaste 15 dagarna".

Delfraissy anser att en möjlighet att bromsa virusspridningen är ett mer "massivt utegångsförbud", både i fråga om tid och omfattning.

"Ju tidigare åtgärder vidtas desto effektivare kommer de att vara", säger han.

Ett annat förslag skulle vara en ny inneslutning, men då mindre hård än i mars. Det skulle tillåta både arbete, med ökad frekvens av distansarbete, och göra det möjligt att upprätthålla skolverksamhet och ekonomisk verksamhet.

Jean Francois Delfraissy påpekade att beslut om sådana åtgärder är "i högsta grad politiska".
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.