Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-28

FRANKRIKE: VÄNTAS UTFÄRDA ORDER OM ATT STANNA HEMMA - REUTERS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Frankrikes regering förbereder sig för att denna vecka beordra invånarna att stanna hemma, bortsett från nödvändiga resor, arbete eller träning, i ett nytt försök att dämpa covid-19-pandemin.

Det uppger två källor för Reuters på onsdagen.

Frankrikes president Emmanuel Macron ska i kväll hålla ett TV-sänt tal. En regeringsföreträdare vägrade att avslöja detaljer om åtgärderna, men sade att det kommer att bli nya åtgärder.

Källorna uppgav att de nya restriktionerna kommer att gälla hela landet och i omfattning likna dem under vårens nedstängning, när antalet inlagda på sjukhus och avlinda på grund av viruset nådde en topp.

Under nedstängningen tilläts människor att gå ut för att arbeta, söka vård, köpa nödvändiga varor eller för att träna under en timme per dag.

Denna gång planerar dock regeringen, till skillnad från i våras, att hålla de flesta skolor öppna.

Stormarknader och apotek uppges finnas bland dem som kommer att få hålla öppet och människor ska få kunna åka till sitt jobb om de inte kan göra det hemifrån.

Enligt källorna kommer det nya arrangemanget att vara tidsbegränsat, men det var inte klart exakt hur länge det kommer att gälla.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.