Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-11-02

Freemelt får order från det polytekniska universitetet i Turin

Freemelt, noterat på Nasdaq First North Growth Market, har fått en order till ett värde av cirka 3,5 miljoner kronor för ett Freemelt ONE-system, inklusive optioner, från det polytekniska universitetet i Turin i Italien. Systemet kommer att användas för utveckling av nya material.

Det polytekniska universitetet i Turin är ett ledande universitet inom materialvetenskap med tidigare utveckling av materialprocesser inom 3d-printing som har bidragit till nu pågående framgångsrik industriell produktion. Freemelt ONE-ordern inkluderar den nya ProHeat™-tekniken från Freemelt och det polytekniska universitetet i Turin kommer att utföra avancerade tester och utveckla metoder kring användningen av ProHeat™ på uppdrag av Freemelt.

"Forskningsverksamheten vid centrat för Integrerad Additiv Tillverkning vid Politecnico di Torino omfattar hela den processkedja som behövs för att producera 3d-printade delar: design för additiv tillverkning, utveckling av nya material med relevant bakgrund från gamma titanaluminid-produktion med EBM samt stor erfarenhet av simulering av additiva tillverkningsprocesser och framtagning av nya och innovativa värmebehandlingar och efterbearbetningsprocesser. Vi är mycket stolta över att kunna meddela förvärvet av en Freemelt ONE som vi är säkra på kommer att bidra till att ytterligare förbättra vår kapacitet.", säger Sara Biamino, professor i materialvetenskap och teknik vid det polytekniska universitetet i Turin.

”Detta är en viktig order för oss och ett kvitto på att kunder med stora kunskaper och ambitioner inom materialutveckling värdesätter vår produkt. Vi är också glada över den ProHeat™ utvärdering som kommer att utföras eftersom denna teknik erbjuder stora framtida möjligheter för 3d-printing. Dessutom är detta vår första order i Italien vilket etablerar Freemelt som leverantör av avancerad 3d-printingteknik i ännu ett land i Europa, säger Ulric Ljungblad, VD, och medgrundare av Freemelt.

Kontakter


För mer information, vänligen kontakta:
Ulric Ljungblad, VD
ulric.ljungblad@freemelt.com
073-984 00 12

Om oss


Freemelt är ett högteknologiskt tillväxtföretag vars banbrytande lösning skapar nya förutsättningar för en snabb tillväxt inom 3D-printing, även kallat additiv tillverkning. Bolagets skyddade teknologi – som redan börjat säljas – tar 3D-printingen till en ny nivå och ger nya förutsättningar att skriva ut produkter på ett kostnadseffektivt sätt och till en jämn och hög kvalité som tidigare inte varit möjlig. Genom att man valt en open source-lösning skapas förutsättning för en kraftig tillväxt och Bolaget kommer framöver expandera mot tillverkande marknader. Läs mer på www.freemelt.com.

Denna information är sådan information som Freemelt Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-11-02 15:30 CET.

Bifogade bilder


Ulric Ljungblad CEO
Politecnico Di Torino Logo Svg

Bifogade filer


Freemelt får order från det polytekniska universitetet i Turin

Författare MFN