Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-11-02

Freemelt har fått sitt första beviljade patent

Freemelt har fått besked om att bolaget erhållit det amerikanska patentverkets, United States Patent and Trademark Office (USPTO), godkännande avseende patent med ansökningsnummer US17/050924. Patentet ger skydd avseende en självtätande byggtank för 3d-printing med metallpulver vilket ökar säkerställandet av kontamineringsfri 3d-printing med Freemelts metod. Skyddet för detta i USA sträcker sig fram till och med 25 april 2039. I samma patentfamilj väntar fortfarande ansökningar i Europa, Kina och Japan på godkännande.

Freemelts VD, Ulric Ljungblad, säger i en kommentar att det är mycket glädjande att Freemelt nu erhåller sitt första godkända patent och att detta godkännande är viktigt för Freemelt i framtiden på den amerikanska marknaden.

Kontakter


För mer information, vänligen kontakta:
Ulric Ljungblad, VD
ulric.ljungblad@freemelt.com
073-984 00 12

Om oss


Freemelt är ett högteknologiskt tillväxtföretag vars banbrytande lösning skapar nya förutsättningar för en snabb tillväxt inom 3D-printing, även kallat additiv tillverkning. Bolagets skyddade teknologi – som redan börjat säljas – tar 3D-printingen till en ny nivå och ger nya förutsättningar att skriva ut produkter på ett kostnadseffektivt sätt och till en jämn och hög kvalité som tidigare inte varit möjlig. Genom att man valt en open source-lösning skapas förutsättning för en kraftig tillväxt och Bolaget kommer framöver expandera mot tillverkande marknader. Läs mer på www.freemelt.com.

Bifogade filer


Freemelt har fått sitt första beviljade patent

Författare MFN