Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-06

Freemelt värvar försäljningschef från Desktop Metal

Peter Jain blir ny försäljningschef för det expansiva tech-bolaget Freemelt, som arbetar med banbrytande 3D-printing. Peter Jain kommer närmast från ett av världens mest uppmärksammade 3D-printing-företag – Desktop Metal som är noterat på NYSE. Där var han regionchef för den europeiska marknaden. Han har också erfarenhet från en ledande position inom svenskgrundade Arcam samt från Mercedes Benz. Peter Jain tar plats i Freemelts ledningsgrupp och tillträder tjänsten som försäljningschef den 1 september.

Göteborgsbaserade Freemelt är ett snabbväxande tech-företag inom 3D-printing. Bolagets skyddade teknologi, i kombination med en open source-lösning, möjliggör både snabbare och kostnadseffektivare produktion än vad som tidigare varit möjligt samt utveckling av helt nya material. Den 7 juli listas bolaget på Nasdaq First North Growth Market.
 
– Vi välkomnar Peter Jain till teamet på Freemelt. Han har en gedigen erfarenhet av försäljning inom tillverkningsindustrin och kommer att vara en nyckelperson på vår tillväxtresa och internationella expansion, säger Ulric Ljungblad, vd och grundare av Freemelt.
 
- Jag valde Freemelt eftersom företaget har den mest lovande och spännande lösningen för 3D-printing i metall men även för den imponerande utvecklingen under de gågna åren av företaget som nu gör det möjligt att utveckla framtidens 3D-printer redan idag. Dessutom har företagets ingenjörer mycket hög kompetens och förmåga att ta innovativa lösningar till marknaden, säger Peter Jain och fortsätter:
 
- Freemelt har en unik position genom att använda en mycket snabb och selektiv smältprocess för att skriva ut delar med utmärkt materialkvalitet, vilket bland annat innebär att tekniken i framtiden kommer att kunna konkurrera på verkliga massmarknader.
 

Kontakter


För mer information, vänligen kontakta:
Ulric Ljungblad, VD
ulric.ljungblad@freemelt.com
073-984 00 12

Om oss


Freemelt är ett högteknologiskt tillväxtföretag vars banbrytande lösning skapar nya förutsättningar för en snabb tillväxt inom 3D-printing, även kallat additiv tillverkning. Bolagets skyddade teknologi – som redan börjat säljas – tar 3D-printingen till en ny nivå och ger nya förutsättningar att skriva ut produkter på ett kostnadseffektivt sätt och till en jämn och hög kvalité som tidigare inte varit möjlig. Genom att man valt en open source-lösning skapas förutsättning för en kraftig tillväxt och Bolaget kommer framöver expandera mot tillverkande marknader. Läs mer på www.freemelt.com.

Bifogade bilder


Sales Manager Peter Jain

Bifogade filer


Freemelt värvar försäljningschef från Desktop Metal

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.