Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-09

Freetrailer Group A/S ingår strategiskt avtal med Obs BYGG i Norge

Freetrailer Group kan nu lägga till en ny stor kedja till partnerportföljen. Coop Norge är landsomfattande med mer än 1 200 butiker inom dagligvaror och byggnadsmaterial, Coop Norges ambition - om att ha den högsta kundnöjdheten och det bästa ryktet inom dagligvaruhandeln och byggbranschen har varit den främsta drivkraften till avtalet.

Freetrailer konceptet erbjuds till Coop-koncernens byggvaruhuskedja Obs BYGG som består av 54 byggvaruhus distribuerade över hela Norge.

"På Obs BYGG arbetar vi hela tiden på att förbättra kundupplevelsen och kundnöjdheten och här passar Freetrailers digitala fullservicekoncept in helt perfekt. Våra kunder får full flexibilitet beträffande hemtransporten av varorna och samtidigt säkerställer Freetrailers plattform att våra medarbetare kan koncentrera sig på att ta hand om kunderna inne i butiken. Vi har därför stora förväntningar på detta tillägg i tjänsteutbudet", säger Obs BYGGs konceptchef Kjell Erik Thune Larsen.

Freetrailers koncern-vd Philip Filipsen förväntar sig även han mycket av det nya samarbetet. Freetrailer har funnits på den norska marknaden sedan 2016 och då var det främst IKEA som använde sig av Freetrailer-konceptet. Med ingåendet av det nya avtalet med Coop Norge stärks positionen på allvar på den norska marknaden.

"Jag är mycket stolt över att Coop Norge har valt att samarbeta med Freetrailer. Coop Norges byggvaruhuskedja har lång erfarenhet av att erbjuda en släpvagnstjänst till kunderna, men har sett vilken betydande värdeökning och resursbesparing det skulle innebära att använda vårt självbetjäningskoncept. Samarbetsavtalet betyder, att vi idag kan hjälpa många stora byggvaruhus spridda över hela Norge och vi kommer nu se många släpvagnar från Freetrailer på de norska vägarna", säger Philip Filipsen.

Det nya avtalets effekter märks först i räkenskapsåret 2020/2021 och kommer därför inte att innebära några förändrade förväntningar för räkenskapsåret 2019/2020. Freetrailer offentliggör rapport för fjärde kvartalet och årsredovisningen för 2019/2020 den 27 augusti 2020.

Författare Freetrailer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.