Du är här

2018-08-14

Fyra bolag får tummen upp i teknisk analys

wysiwyg_image

ANALYSGUIDEN: Investor, Tele 2, Nobina och Wihlborgs får köprekommendationer av Dagens Industris tekniska analytiker Geir Linløkken, forskningschef på Investtech. 

”Aktierna kan vara en god grund för en privat aktieportfölj”, skriver Geir Linløkken i Dagens Industri.

 

  • Investor (93 poäng*)

Med optimistiska tongångar från investerare de senaste veckorna har Investor gett en köpsignal. Aktien befinner sig ett kortsiktigt starkt momentum, menar Investtech. Addera där till ett flertal insynsköp utan insynsförsäljning.

Investtechs rekommendation blir köp.

LÄS OCKSÅ: "Fem spännande aktier"

  • Nobina (91 poäng)

Nobina fick ta emot mycket stryk i o med den senaste kvartalsrapporten i juni, då aktien föll kraftigt på rapportdagen. Kursgrafen visar däremot styrka då den ligger i en stigande trend sedan en tid tillbaka vilket indikerar på att bolaget går bra ur ett ekonomiskt perspektiv, och att marknaden är fortsatt optimistiska till aktien. Investtech nämner också de tre insynsköpen som ägt rum i bussbolaget som en stark indikator.

Investtechs råd är köp.

LÄS ÄVEN: "Aktierna med lägst P/E-tal" 

  • Wihlborgs (88 poäng)

Fastighetbolaget Wihlborgs aktie bröt upp genom ett tidigare starkt motstånd runt 100 kronor i slutet av april, och utlöste då en ny köpsignal. Om man därtill adderar att aktien ligger i en stigande trendkanal på både kort, medellång och långsikt så indikerar detta att aktien har ytterligare uppgång att hämta, menar Investtechs algoritmer. Starka insynsköp från både VD, Ulrika Hallengren och ekonomi- och finanschef Arvid Liepe till ett totalköp av aktier för över 11 miljoner kronor under juni månad indikerar ett starkt förtroende från ledningen.

Investtechs rekommendation blir köp.

  • Tele 2 (91 poäng)

Tele 2 ligger för närvarande i en stigande trendkanal på medellång sikt. Statistiskt så har aktier som befinner sig i en stigande trendkanal indikerat på fortsatt uppgång och har gjort det cirka 7 procenenheter bättre än genomsnittligt referensindex på årsmässig basis, säger Investtech i deras analys. En stark volymutveckling ger extra stöd åt den fina trendbilden. Teleoperatören är starka inom insynshandel med sammanlagt nio insynsköp och endast en försäljning under 2018.

Investtechs råd blir köp.

* Poäng från Investtechs Totalanalys-algoritm, där aktieutvecklingen på kort, mellanlång och lång sikt studeras i kombination med insynshandel. 100 poäng är mest positivt och minus 100 är mest negativ. 

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.