Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-25

GAMING: APPLE UPPDATERAT RIKTLINJER FÖR ALTERNATIVA BETALNINGAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple uppdaterade i slutet av förra veckan riktlinjerna på App Store gällande mobilspelutvecklarnas möjligheter att styra sina kunders betalningar till plattformar utanför App Store. Därmed kan spelutvecklarna undvika den 30-procentiga avgift som Apple tar på alla köp i sin digitala butik.

Det rapporterar internationell media.

Bakgrunden till beskedet är att en domstol i USA tidigare i år beordrade Apple att tillåta spelutvecklare att ta betalt från sina kunder utanför App Store. Att Apple skulle följa domstolens uppmaning har inte varit helt självklart. Dessutom har det varit oklart hur spelutvecklarna rent praktiskt skulle få lov att styra sina kunder mot alternativa betalningsmetoder.

"Om jag förstått det rätt så ska det börja gälla från tidigt i december, om inte Apple gör något innan dess. Nu väntar vi på Apples drag. Det kan dra ut på tiden men slutresultatet blir det samma som vi ser det", uppgav mobilspelbolaget G5:s vd Vlad Suglobov i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt i slutet av september.

Enligt Apples uppdaterade riktlinjer för App Store blir det tillåtet för spelutvecklarna att i sina appar efterfråga kundinformation som namn och mejladress för att med den informationen upplysa användarna om alternativa betalningsmetoder.
Författare Direkt-SE