Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-28

Gapwaves AB: Gapwaves deltar i europeiskt forskningsprojekt för 5G V2X kommunikation

Behovet av 5G-uppkopplade fordon drivs av ambitionen om autonoma fordon likväl som passagerarnas önskan om underhållning och olika tjänster. För att kunna erbjuda fiberlik prestanda i  uppkopplade fordon krävs 5G-kommunikation på millimetervågsfrekvenser. Forskningsprojektet "Integrated Telematics for Next Generation 5G Vehicular Communications" syftar till att utreda frågor kopplade till integration av kommunikationsantenner i radar, integration av fasstyrda antenner i bilens kaross samt effektiva protokoll för V2X kommunikation. Med i projektet är deltagare från bl a Volkswagen, Bosch och Gapwaves.

Gapwaves VD Lars-Inge Sjöqvist kommenterar:

"Genom den produktutveckling vi bedrivit inom både 5G-antenner och antenner till fordonsradar har vi skapat kunskap och relationer med kunder inom både fordon- och telekomindustrin. Därför har vi länge eftersökt en möjlighet att närmare utforska hur 5G-kommunikationen på millimetervågsfrekvenser i fordon kan utvecklas. Förhoppningen är att detta forskningsprojekt kan skapa förutsättningar för integration av vågledarbaserade antenner i kommunikationen till och från fordon".

Läs mer om forskningsprojektet på https://cordis.europa.eu/project/id/955629

För ytterligare information om Gapwaves AB se www.gapwaves.com eller kontakta:

För ytterligare information kontakta:

Lars-Inge Sjöqvist, VD, Gapwaves
Telefon: +46 (0) 736 84 03 56
E-post: lars-inge.sjoqvist@gapwaves.com

Investor Relations

Per Andersson, CFO
Telefon: + 46 (0) 709 39 53 27
E-post: per.andersson@gapwaves.com

Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission AB
Telefon: +46 (0)8 503 000 50
www.gwkapital.se

Om Gapwaves AB
Gapwaves AB (publ) har sitt ursprung i forskning vid Chalmers Tekniska Högskola och etablerades 2011. Bolagets vision är att vara den mest innovativa leverantören av antennsystem för millimetervågor och den utvalda partnern till de som revolutionerar nästa generations trådlösa teknologi. Genom sin disruptiva teknologi ska Gapwaves hjälpa innovatörer inom Telekom och Automotive att skapa effektiva millimetervågssystem som förändrar samhället vi lever i.

Gapwaves aktie (GAPW B) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

Författare Gapwaves AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.