Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-02-02

Gardell ökar i Ericsson – kräver högre tempo

wysiwyg_image

Cevians ägande i Ericsson uppgår till cirka 281,8 miljoner B-aktier och 331.346 A-aktier, motsvarande 8,46 procent av kapitalet och 5,01 procent av rösterna.

Det framgår av ett pressmeddelande som Cevian skickade ut efter börsstängning på torsdagen.

Den ökningen som framkommer via pressmeddelande innebär att Cevian passade på att köpa ytterligare efter kursraset i Ericsson efter bolagets rapport i onsdags.

Cevians ägarandel uppgick till 8,21 procent av kapitalet och 4,86 procent av rösterna per den 29 januari, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Ökningen består av cirka 8,5 miljoner B-aktier enligt sammanställningen.

"Jag är besviken över att tempot i förbättrings- och effektiviseringsarbetet inte är högre, särskilt i Digital Services. För att få stabilitet i Ericsson måste förlustkällorna bort så snart som möjligt", säger Christer Gardell, partner i Cevian, till Dagens Industri apropå ökningen och Ericssons rapport.

"2018 blir ett väldigt viktigt år för Börje. Förutom att släcka ned förlusterna behöver Börje avsevärt öka tempot i Ericsson - i alla delar av verksamheten, från sälj till produktutveckling. Det har gått för långsamt. Det har varit för komplext", säger han också till tidningen.

Investors ägarandel uppgår till 6,6 procent av kapitalet och 22,2 procent av rösterna. Industrivärden ligger på 2,6 procent av kapitalet och 15,2 procent av rösterna.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.