Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-02-19

Garo petar sittande vd

wysiwyg_image

Petar vd:n Carl-Johan Dalin

Styrelsen i Garo, som utvecklar och tillverkar produkter och lösningar för elinstallationsmarknaden, har på måndagen beslutat att avsluta Carl-Johan Dalins anställning som företagets vd.

Nuvarande försäljnings- och marknadsdirektör Patrik Andersson tar tillsvidare över rollen som tillförordnad vd. En sökprocess efter en permanent vd inleds omgående.

Det framgår av ett pressmeddelande där styrelsen hänvisar till ett behov av en annan typ av ledarskap.

"Carl-Johan Dalin tillträdde som verkställande direktör i september 2017 och har i flera avseenden bidragit positivt till bolagets utveckling. Garo har en ledande ställning inom ett flertal snabbväxande produktområden där utvecklingstakten sker i ett högt tempo vilket ställer stora krav på organisationen. Styrelsen har i enighet dragit slutsatsen att bolaget behöver en annan typ av ledarskap för att driva organisationen framåt och utnyttja den potential som finns fullt ut. Styrelsen tackar Carl-Johan för hans värdefulla bidrag till bolaget under hans ledarskap", säger styrelseordförande Stefan Jonsson.

Den tillförordnade vd:n Patrik Andersson har varit anställd i Garo sedan 2007.

wysiwyg_image

Rapporten

Garo redovisar ett resultat efter skatt på 25,5 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (26,0). Resultatet per aktie uppgick till 2:55 kronor (2:60).

Nettoomsättningen uppgick till 268 miljoner kronor (238).

En utdelning om 4:00 kronor per aktie föreslås för helåret 2018 (4:00).

Ytterligare läsning: Därför avvaktar analytikern med Garo

Redaktionen/Direkt

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.