Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-11

Genomför nyemission och sänker mål – aktien rasar

wysiwyg_image

Airbag-cykelhjälmsföretaget Hövding, som handlas på First North, genomför företrädesemission samt justerar finansiell målsättning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen föreslår en nyemission om cirka 74 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Villkoren i emissionen innebär att två (2) befintliga aktier ger rätt att teckna en (1) ny aktie till kursen 10 kronor. Emissionen omfattas till 80 procent av teckningsåtaganden och garantiåtaganden från befintliga ägare.

Till följd av företrädesemissionen tidigareläggs Hövdings delårsrapport för andra kvartalet till den 7 augusti 2018. Tidigare kommunicerat datum var 29 augusti 2018.

Emissionslikviden kommer huvudsakligen användas för att genomföra en större internationell marknadssatsning i samband med lansering av nästa version av Hövding.

Bolagets finansiella målsättning om att nå en omsättning överstigande 250 miljoner kronor år 2020 kvarstår.

"Hövding bruttomarginal förväntas stiga gradvis från nuvarande nivåer men till följd av de marknadssatsningar som planeras kommande år justeras målsättningen om 20 procents rörelsemarginal år 2020. Ny målsättning är att uppnå positiv rörelsemarginal år 2020", heter det.

Aktien rasar

Kort efter onsdagens öppning av Stockholmsbörsen föll Hövdings aktie så mycket som 16 procent. Vid lite efter 10-tiden hade den dock hämtat sig en aning. I nuläget är kursen ned cirka 6 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.