Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-25

GENOVA PROPERTY: AFFÄRSVÄRLDEN REKOMMENDERAR ATT TECKNA AKTIEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Affärsvärlden rekommenderar teckning av aktier i Genova Properties som erbjuder teckning och förvärv av stamaktier i samband med notering av stamaktierna på Stockholmsbörsen.

Bolagets preferensaktie är sedan tidigare noterad.

"Genova har varit verksamma och visat tillväxt under lång tid på fastighetsmarknaden. Att bolaget köper fastigheter billigt och jobbar fram detaljplanerna själva ur det egna beståndet är positivt. Stora konstaterade övervärden i byggrättsportföljen är ett bevis på styrkan i den modellen", skriver Affärsvärlden som dock samtidigt anser att det är viktigt att komma ihåg att byggrätter är en sorts option som kan svänga kraftigt i värde om fastighetspriserna fluktuerar.

"Kan Genova få en värdering som påminner om K2A eller K-Fastigheter finns stor uppsida i aktien. Vi vågar inte riktigt räkna med det men det vore inte konstigt om aktien står i 80 kronor inom något år", resonerar tidningen.

Risker kring fastighetsmarknaden saknas emellertid inte - särskilt inte givet konjunkturläget, noterar Affärsvärlden samtidigt.

I onsdags meddelades att Genova Property i samråd med Carnegie hade beslutat att förkorta anmälningsperioden för institutionella investerare till den 26 juni från tidigare 29 juni efter att erbjudandet fulltecknats. Anmälningsperioden för allmänheten löper dock på likt den tidigare meddelade tidsplanen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.