Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-07

Getinge får 510(k)-godkännande av USA:s FDA för den mekaniska ventilatorn Servo-air®

[Mekanisk ventilator ]

- Vi är glada över att kunna hjälpa läkare i deras arbete med att rädda liv genom att erbjuda ytterligare en ventilator i vårt produktutbud på den amerikanska marknaden, säger Elin Frostehav, Vice President för Critical Care vid Getinge. Det här är även ett viktigt steg för vår ventilationsverksamhet i andra delar av världen där 510(k)-godkännande är en förutsättning för statlig upphandling.

Servo-air är en intensivvårdsventilator. Eftersom den är avsedd både för barn och för vuxna patienter har den både Invasiva och Icke-invasiva (NIV) ventilationslägen. Servo-air har även tillval för högflödesbehandling och Servo Compass, vilket möjliggör lungskyddande ventilation och gör det enklare att följa ARDSnet-protokollet.

- Servo-air är turbindriven och oberoende av väggas. Detta, i kombination med den höga batterikapaciteten, gör den lämplig för användning på intensivvårdsavdelningar, inom intermediär vård och för transport inom sjukhuset, säger Malin Graufelds, Global Product Manager för Servo-air.

Hon tillägger: - Servo-air har samma användarvänliga användargränssnitt med kontextbaserad vägledning som vår exklusiva ventilator Servo-u, vilket gör det enklare att lära känna och hantera en blandad uppsättning av Servo-ventilatorer.

Mekanisk ventilation är en nyckelkomponent i den pågående kampen mot det nya coronaviruset COVID-19. Majoriteten av människor som insjuknar i COVID-19 upplever få och lindriga symptom, men vissa utvecklar allvarliga sjukdomssymptom och kommer att behöva mekanisk ventilation. 

- För patienter med allvarligt nedsatt syresättning, såsom ARDS, är det viktigt att använda en ventilationsstrategi som har potential att förbättra patientutfallen och optimera kostnads-nyttoförhållandet för lungor, hjärta och andningsmuskler, sammanfattar Elin Frostehav.

Mer information om Getinges Servo-air finns på Getinges webbplats*: https://www.getinge.com/int/products/hospital/mechanical-ventilation/

*Produkterbjudandet kan på grund av nationella bestämmelser skilja sig åt i olika länder.

Författare Getinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.