Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-26

Getinge lanserar NICCI - den senaste innovationen inom avancerad hemodynamisk övervakning

[image]

Blodtrycket är en av de viktigaste variabler som utvärderas vid näst intill varje kirurgiskt ingrepp, men nya forskningsrön [1] visar att fluktuationer i blodtrycket ibland missas på grund av oregelbundna avläsningar.

De här blodtrycksfallen, eller hypotoniperioderna, leder till komplikationer som kan bli allvarliga och till och med livshotande. De kan dock reduceras genom kontinuerlig, icke-invasiv blodtrycksövervakning. Därför lanserar Getinge NICCI, den senaste innovationen inom avancerad hemodynamisk övervakning, vilken tillhandahåller kontinuerlig och icke-invasiv information. Den har redan belönats med Red Dot Award 2020 för sin design.

- Med NICCI är hemodynamisk övervakning enklare än någonsin. På samma gång som NICCI genomför kontinuerliga och icke-invasiva mätningar ges en komplett bild av patientens individuella hemodynamiska status - så att vårdpersonalen aldrig missar ett hjärtslag, säger Clemens Brühl, Head of Product Management för avancerad patientövervakning på Getinge.

Med dynamiska parametrar som hjärtindex (CI), slagvolymsvariation (SVV) och pulstrycksvariation (PPV) fungerar NICCI som vägledning för individuella behandlingsbeslut, till exempel när det gäller målstyrd vätsketerapi (GDFT).

- Den har en sensor som finns i tre storlekar, två fingermanschetter som utför en automatiskt växlande kontinuerlig mätning av ett finger och därefter det andra efter max två timmar. Det innebär att vi kan använda NICCI kontinuerligt i upp till 72 timmar, förklarar Clemens Brühl.

Han tillägger:

- Den enkla klickmekanismen ger snabb installation och det finns smarta designinslag som inbyggd kabelförvaring och snabbtangenter för enkel hantering.

NICCI är baserad på Continous Noninvasive Arterial Pressure Technology (CNAP).

Med NICCI kan anestesiläkare bedöma patienternas hemodynamiska status redan före induktion av anestesi och efter operationer. Det viktigaste användningsområdet är före, under och efter operationen samt på postoperativa vårdavdelningar, men även på akutmottagningar och kateteriseringslab.

Läs mer om NICCI >> (https://www.getinge.com/int/product-catalog/nicci-technology/)

Utforska fakta och siffror om hypotoni >> (https://www.getinge.com/int/insights-results/optimized-clinical-treatment/advanced-patient-monitoring/reduce-intraoperative-hypotension/hypotension-facts-and-figures)

 

Tillgängligheten av NICCI beror på regional godkännandestatus. Om du har frågor, kontakta din lokala Getinge-representant.

Källa:

[1] https://www.getinge.com/int/insights-results/optimized-clinical-treatment/advanced-patient-monitoring/reduce-intraoperative-hypotension/hypotension-facts-and-figures

Författare Getinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.