Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-05

GLOBAL GAMING: VÄNDE TILL POSITIVT RÖRELSERESULTAT 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bettingbolaget Global Gaming, vars spellicens för den svenska marknaden drogs in för lite mer än ett år sedan, redovisar intäkter om 71,8 miljoner kronor för det andra kvartalet (132).

Rörelseresultatet blev 1,1 miljoner kronor (-11,1).

Rensat för kostnader för omstruktureringar och justerat för periodens negativa valutaeffekter blev rörelseresultatet 7,0 miljoner kronor i det andra kvartalet, betonar bolagets vd Tobias Fagerlund i rapporten.

"Vi har varit trogna den strategi vi enades runt och det är inte utan stolthet jag nu konstaterar att vi överträffat vårt första delmål om att vara break-even under första halvåret 2020", skriver Tobias Fagerlund som tillträdde förra våren.

"Global Gaming är nu redo att gå in i nästa fas av bolagets historia. Vi kommer under den kommande månaden att lansera ett heltäckande sportspelserbjudande på våra befintliga marknader och varumärken och vi kommer under tredje kvartalet att fullfölja det vi tidigare kommunicerat om att lansera på flera nya marknader", skriver han vidare.

I början av sommaren blev det känt att Global Gamings sektorkollega Enlabs förvärvat nästan 30 procent av aktierna i bolaget. På onsdagen föreslog Enlabs en nästan helt ny styrelse i Global Gaming.

"Inte minst ser jag fram emot en fördjupad dialog med vår nya stora ägare, Enlabs-gruppen. Oavsett vad som blir utkomsten av den så är det min absoluta uppfattning att utvecklingen rymmer stora och intressanta möjligheter för båda bolagens aktieägare och att framtiden för Global Gamings erbjudande och varumärken ser ljusare ut än på länge", skriver Global Gamings vd om bolagets nya storägare i rapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.