Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-28

God framtidstro i Free2Move

Två dagar före julafton höll Free2Move en extrastämma för att besluta om ändrade gränser för aktiekapital och antal aktier, stämman beslöt att höja dessa rejält.

 

Kvittningsemission

Dessutom beslöt stämman om riktade emissioner till styrelseledamöter och vd som kvittning av deras innestående fordringar på icke utbetalt styrelsearvode resp konsultkostnader. Kvittningskursen fastställdes till 1,4375 vilket är betydligt över dagens kurs på 1.16, detta torde tyda på att personer med god insyn i bolaget är övertygade om en bra framtid för Free2Move.

Vd Leif Syrstad uttryckte detta vid stämman då han talade om att det under året varit en positiv utveckling av kunder och därutöver förutskickade att bolaget under nästa år kommer att få ett antal nya kunder.

 

Bemyndigande

Till sist beslöt stämman att bifalla styrelsens förslag om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier upp till den övre aktiekapitalgränsen med eller utan företräde för befintliga aktieägare. Detta är egentligen emot Aktiespararnas policy, men i detta fall äger huvudägaren Didrik Hamilton ca 49% av aktierna vilket torde garantera att han inte vill bli utspädd genom låg prissättning i en kommande emission, dels har bolaget under det senaste halvåret varit tvunget att upprätta kontrollbalansräkning på grund av att mer än halva aktiekapitalet var förbrukat. Detta är tillrättat, men mer kapital behövs för att göra bolaget ordentligt lönsamt. Efter en rad förlustår kan kommande vinster kvittas mot de tidigare förlusterna så någon vinstskatt behöver bolaget inte betala på länge.

 

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.