Du är här

2017-09-15

Goldman Sachs lockas av Ahlsell

Marknadens värdering av Ahlsell ligger på attraktiva nivåer och eventuella förvärv erbjuder extra potential.

Det menar Goldman Sachs som har höjt rekommendationen för aktien i installationsproduktsdistributören till köp, en uppgradering Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på fredagsmorgonen.

"Vi tror att bolagets ledande marknadsposition och 'one stop shop'-koncept, i kombination med marginalförbättring i Norge och Finland, kommer att driva fram en organisk vinsttillväxt", skriver Goldman Sachs.

Banken menar att Ahlsell via storlekseffekter och genom att i Norge och Finland implementera de bästa lärdomarna, "best practices", från andra länder kan höja marginalen med 1 procentenhet i de två länderna under de fem kommande åren.

Vidare konstaterar Goldman att bolagsledningen sagt att bolagets "pipeline" av möjliga förvärv ser starkare ut än någonsin förr och banken understryker att kommande förvärv kan förstärka resultatutvecklingen ytterligare, något som inte är inprisat i aktien enligt analysen.

Goldman Sachs riktkurs ligger numera på 71 kronor, upp från tidigare 63 kronor. Ahlsell aktien handlad på fredagen drygt 3 procent högre än torsdagens stängning kring 51:50 kronor.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.