Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-18

Goldman Sachs tar 30 000 dollar för grundläggande aktieanalys

wysiwyg_image

Fler amerikanska banker lägger nu fram sina avgifter för analystjänster, något som blir ett krav under de kommande Mifid II-reglerna efter nyår.

Goldman Sachs har av vissa kunder begärt 30.000 dollar för att upp till tio anställda hos kunden ska få ta del av grundläggande researchmaterial via bankens analysportal. I paketet inkluderas också tillgång till konferenser arrangerade av Goldman Sachs, men kunderna kommer att behöva betala mer om de vill få tala med analytikerna, enligt Bloomberg News källor.

Avgiften för att få full tillgång till Goldman Sachs analystjänster kommer att variera från kund till kund, enligt källan.

Goldmans paketpris kan jämföras med den avgift på cirka 40.000 dollar som schweiziska UBS tar för att ge fem anställda hos en kund tillgång till grundläggande analystjänster. Amerikanska JP Morgan planerar att endast ta 10.000 dollar om året för att låta "vissa kunder" ta del av bankens analysportal.

Flera av Wall Street-bankerna väntas som Direkt skrivit tidigare ta extra betalt för samtal med deras toppanalytiker. Bland annat tänker Morgan Stanley ta omkring 2.500 dollar i timmen för privata möten med bankens aktieanalytiker. Det är nästan dubbelt så mycket som många högt ansedda företagsjurister tar per timme, skriver Bloomberg News.

Mifid II-regelverket syftar till att öka transparensen på marknaden och förbjuder banker att baka ihop kostnaden för analys med avgifter för att exekvera affärer.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.