Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-18

GRIEG SEAFOOD: STÄNGER SKYE-ODLINGAR, FÖRLUST 100 MLN NOK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Norska fiskodlingsbolaget Grieg Seafood har beslutat att stänga ned sin verksamhet på Isle of Skye i Skottland, och tar en förlust om 100 miljoner norska kronor för detta under tredje kvartalet 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under perioden juli-september orsakade "biologiska utmaningar" hög dödlighet i Skye-verksamheten, med onormala mängder av maneter, och 627.000 fiskar, motsvarande 1.500 ton, gick förlorade.

Kombinerat med svaga marknadspriser som påverkats av covid-19-pandemin och låg slaktvikt kommer detta att påverka Griegs resultat för det tredje kvartalet negativt med cirka 100 miljoner norska kronor, heter det.

De tre Skye-odlingarna som drabbades kommer att stängas omedelbart medan verksamheten vid de två kvarvarande Skye-odlingarna kommer att stängas efter slakten som sker under fjärde kvartalet i år och första kvartalet 2021, till förväntat hög kostnad, skriver bolaget.

Grieg Seafood startade en översyn av Skye-verksamheten redan i augusti 2019.

"I detta område har det visat sig vara svårt att upprätthålla fiskarnas välstånd och den produktionsstandard vi har i resten av bolaget, på grund av den långa distansen och svaga synergierna mellan våra stora verksamheter på Shetland och de fem odlingarna på Skye. Vi ser därför inget annat val än att likvidera våra verksamheter i Skye och vi letar alternativ för odlingarna utanför bolaget", kommenterar vd Andrease Kvame.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.