Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

GULLBERG & JANSSON: HEMESTER LYFTE 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gullberg & Jansson, ett miljöteknikföretag som bland annat verkar inom swimmingpoolbranschen, såg markant ökad efterfrågan på sina produkter under senare delen av kvartalet till följd av den hemestertrend som startade till följd av coronapandemin.

Koncernens nettoomsättning för andra kvartalet steg till 77,4 miljoner kronor (58,8).

Det är affärsområdet Gullberg & Jansson of Sweden som levererar pooltak och poolvärmepumpar i Norden, och där steg nettoomsättningen till 73,2 miljoner kronor (56,7).

Ebita-resultatet för hela koncernen förbättrades till 16,8 miljoner kronor (11,3).

"Trots rådande omständigheter har arbetet över gränserna med våra tillverkare i Europa och Asien fungerat över förväntan. Vi har kunnat upprätthålla en god service gentemot våra återförsäljare då vi tidigt i säsongen valde att säkra våra leveranser och öka upp vårt varulager för att möta den ökade efterfrågan", skriver bolaget.

För affärsområdet Stads & Park Produkter uppgick nettoomsättningen till 2,8 miljoner kronor (2,1).

"Inom vårt affärsområde Stads & Park har vi sedan pandemins start fått begränsa antalet kunddemonstrationer och besök som i vanliga fall är en stor del av bolagets dagliga arbete", kommenterar bolagets vd Peter Bäck.

Arbetet med att utveckla det tredje och nya affärsområde Nordic Relax of Sweden fortskrider enligt plan, med något senarelagd lansering på grund av covid-19.

"Vi har fått hem tilltänkta produkter, utvecklat dessa och gör nu ytterligare utvärderingar", skriver Peter Bäck.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.