Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-02-21

Håller krismöte – och inleder extern granskning

wysiwyg_image

Swedbanks styrelse håller ett krismöte på torsdagskvällen, erfar Dagens Industri.

"Swedbanks styrelse kallar till krismöte på torsdagskvällen efter ett historiskt börsras", skriver Di.se.

Inleder extern utredning

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen har beslutat att anlita revisionsbolaget EY för att analysera material som förekommit i samband med Uppdrag gransknings reportage på SVT.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I uppdraget som EY har fått ingår att självständigt analysera det material som Swedbank i dag vid lunchtid på egen begäran fått från Sveriges Television, heter det.

EY har också möjlighet att begära kompletterande material från Swedbank om de finner det relevant för deras utredning.

"Vi tar Uppdrag gransknings uppgifter på största allvar. Att förebygga och förhindra penningtvätt är en av bankens viktigaste frågor. Därför har jag gett EY ett brett mandat att självständigt gå till botten med de uppgifter som förekommit i Uppdrag granskning", kommenterar Birgitte Bonnesen.

EY kommer att presentera utredningen till vd och Swedbanks styrelse innan årsstämman som hålls 28 mars 2019. Därefter kommer slutsatserna att redovisas för övriga intressenter, heter det.

"Styrelsen välkomnar Birgitte Bonnesens initiativ att tillsätta en extern granskning. Vi har fullt förtroende för att Birgitte Bonnesen tillsammans med koncernledningen lägger allt fokus på att reda ut denna fråga", kommenterar Swedbanks styrelseordförande Lars Idermark.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.