Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-09

HALVLEDARE: TSMC ÖKADE FÖRSÄLJNINGEN MED 17% I 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Taiwanesiska TSMC, som tillhandahåller världens största fabrikskapacitet för halvledartillverkning, ökade försäljningen med 17 procent i det första kvartalet jämfört med samma period ett år tidigare.

Omsättningen landade på motsvarande 362 miljarder taiwanesiska dollar (motsvarande 12,7 miljarder amerikanska dollar) i kvartalet, att jämföra med snittförväntningar på 360 miljarder taiwanesiska dollar enligt S&P Global Market Intelligence.

TSMC har blivit ett än väsentligare bolag för världen än tidigare sedan pandemin bröt ut, givet en markant ökad efterfrågan på halvledar- och chipteknik i den digitalisering som karantänsåtgärderna satte i gång.

Fordonsindustrin är för närvarande påverkad så till den grad att de flesta större tillverkarna, bland annat Volvo, nu tvingats till produktionssstopp då chipenheter saknas. TSMC har öronmärkt motsvarande 100 miljarder dollar till expansion över de närmaste tre åren för att tillse att den ökade efterfrågan mättas.

Det taiwanesiska bolagets aktie handlades ned med 0,5 procent på fredagen. Aktien har dock mer än dubblats i värde det senaste året.

Fullständig rapport för första kvartalet lämnas under nästa vecka.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.