Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-18

Hamlet Pharmas huvudägare har för avsikt att teckna sin andel i en kommande företrädesemission

Hamlet Pharma genomförde den 17:e juni 2021 en extra bolagsstämma där det beslutades att bemyndiga styrelsen att besluta om emission av aktier och/eller teckningsoptioner, med företrädesrätt för bolagets aktieägare. Antalet aktier och/eller teckningsoptioner som ska kunna ges ut med stöd av bemyndigandet får sammanlagt uppgå till högst 20 000 000 stycken, motsvarande en utspädning om cirka 17 procent beräknat på antalet utestående aktier i bolaget efter fullt utnyttjande av bemyndigandet. Så snart Bolagsverket har registrerat bemyndigandet avser Hamlet Pharmas styrelse att fatta beslut om och kommunicera villkoren kring en företrädes-emission.

Bolaget kan redan idag meddela att Bolagets moderbolag, Linnane Pharma AB som äger 50,19% av kapitalet, har förklarat sig berett att teckna den del av emissionen som motsvarar Linnane Pharmas ägande i bolaget. 

Huvudägaren har stor tilltro till Bolaget, som befinner sig i en expansiv fas med starka resultat och goda nyheter. Därför avser Bolagets huvudägare att teckna sin andel fullt ut.

För mer information, kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet Pharma, +46 709 42 65 49

catharina.svanborg@med.lu.se

Mats Persson, VD Hamlet Pharma, +46 705 17 67 57

mats.persson@hamletpharma.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.