Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-10-31

Handelsbanken höjer rekommendation för skogsindustribolaget

wysiwyg_image

Handelsbanken höjer sin långsiktiga rekommendation för skogsindustribolaget SCA men sänker samtidigt den kortsiktiga rekommendationen.

"Även om vi förväntar oss att vinsten kommer att sjunka betydligt de nästkommande 2-3 åren till följd av ett sannolikt fall för produktpriserna menar vi att den fundamentala långsiktiga uppsidan är för stor för att ignorera. Vi höjer därför vår långsiktiga rekommendation till Outperform (från Market Perform) och upprepar vår riktkurs på tre års sikt om 200 kronor. I det korta perspektivet har vi dock svårt att se några tydliga katalysatorer för aktien och sänker därför vår kortsiktiga rekommendation till Behåll (från Köp)", skriver banken i sin analys. 

Handelsbanken sänker sin långsiktiga rekommendation för fastighetsbolaget Catena till market perform (outperform), i spåren av en stark kursutveckling sedan i juni.

"I dessa turbulenta tider uppskattar vi Catena, med stabil finansiell situation och en högkvalitativ portfölj med en uthyrningsgrad på 97 procent. Dessutom hävdar vi att den betydande projektpipelinen kan generera en attraktiv avkastning, trots kostnadsinflation och högre räntor. Vi förväntar oss att Catena ska kunna ge en justerad vinst per aktie på omkring 20 kronor 2023-25. Efter en stark kursutveckling sedan vår senaste uppdatering i juni, sänker vi dock vår treåriga rekommendation till Market Perform", skriver banken.