Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-21

Handicare vinstvarnar - aktien faller

wysiwyg_image

Vårdhjälpmedelsbolaget Handicares resultat för det fjärde kvartalet 2018 påverkas negativt av lagerjusteringar samt kostnader för organisationsförändringar och en ogynnsam pris- och produktmix.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget "förutser fortsatt stabil organisk tillväxt men lägre resultat än väntat för fjärde kvartalet 2018", heter det. Kvartalets nettoomsättning förväntas öka till 73,9 miljoner euro (70,4) där den organiska tillväxten är 4 procent. Handicare uppskattar att rörelseresultatet (ebit) kommer att uppgå till 0,4 miljoner euro (4,4) och justerat ebitda uppgå till 3,0 miljoner euro (6,2) för det fjärde kvartalet.

Handicare påpekar att Staffan Ternström, som tillträdde som ny vd i augusti 2018, har gjort en genomgång av verksamheten under det fjärde kvartalet 2018.

"Som ett resultat har kostnader identifierats relaterade till lagerjusteringar (1,4 miljoner euro), organisationsförändringar (1,0 miljoner euro), och till följd av införandet av nytt affärssystem i Nordamerika och inom Vehicle Accessibility (0,8 miljoner euro)", skriver bolaget.

Därtill framhåller bolaget att det haft en "ogynnsam pris- och produktmix under delar av det fjärde kvartalet" som bedöms ha påverkat resultatet negativt med 1,2 miljoner euro.

Utfallet för det fjärde kvartalet förändrar inte bolagets bedömning av utvecklingen under 2019.

"Vi bedömer att utsikterna är goda för fortsatt organisk tillväxt och marginalförbättring", skriver bolaget.

Handicares bokslutskommuniké förväntas klockan 8 den 6 februari.

Aktien faller

I den inledande börshandeln faller Handicare-aktien med cirka 6 procent 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.