Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-27

HANZA: GOD EFTERFRÅGAN, STÖRSTA UTMANING RÅVAROR/KOMPONENTBRIST

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kontraktstillverkaren Hanzas största utmaning för närvarande är råvaror och komponenter, och bristsituationen påverkade omsättning och resultat negativt under det andra kvartalet 2021.

"Samtidigt tydliggör denna bristsituation fördelen av en rationell leverantörskedja – vilket Hanza erbjuder", skriver vd Erik Stenfors i delårsrapporten.

Hanzas organiska tillväxt under andra kvartalet uppgick till drygt 10 procent. Bolaget upplever "mycket god efterfrågan" på de nordiska marknaderna. I Tyskland har den långa pandemirelaterade nedstängningen dämpat efterfrågan, men Hanza ser nu en förbättring som sker snabbare än tidigare bedömningar.

"Vissa av Hanzas kundgrupper är dock fortsatt drabbade av effekterna av pandemin, såsom utrustning till textilindustrin, bryggerier och butiker. Denna temporära försvagning förväntas fortsätta till årets slut", skriver Hanza.

De översvämningar som har drabbat området i närheten av bolagets fabrik i Tyskland har inte påverkat verksamheten, skriver Hanza.
Författare Direkt-SE