Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-11

Här är nya aktietips från Börsveckan

wysiwyg_image

Köp aktier i teknikhandelsföretaget Christian Berner, hamn- och flygplatsutrustningsföretaget Cavotec och den norska lågprishandlaren Europris, men avvakta med IT-konsultbolaget Precio, vårdföretaget Attendo och spelutvecklaren MAG Interactive.

Det rekommenderar Börsveckan i sitt senaste nummer.

Angående Christian Berner uppger tidningen att teknikhandlaren kunde uppvisa ett starkt fjolår tack vare ett succéförvärv. Underliggande var det inte lika imponerande, men Börsveckan ser goda förutsättningar för aktien även kommande år tack vare en blygsam värdering.

Gällande Europris framhålls att värderingen är låg och direktavkastningen hög. Lågpriskedjan levererar förvånansvärt stabila bruttomarginaler, heter det.

För Cavotec, som säljer utrustning till hamnar och flygplatser, bedömer Börsveckan att det kan vara ett bra köpläge efter en nyligen genomförd riktad nyemission, en förbättrad orderingång samt ett omfattande besparingsprogram. Cavotec är dock mer en investering för den långsiktige eftersom tidningen bara räknar med gradvisa små förändringar, uppges det samtidigt.

Beträffande spelutvecklaren MAG Interactive anser Börsveckan att det är hopplöst svårt att spekulera i huruvida bolaget kommer att få fram en ny succé eller inte. För drygt ett år sedan rekommenderade tidningen att avvakta.

"Trots mer än en halvering sedan dess så känns ändå inte detta som ett klockrent köp tyvärr", resonerar Börsveckan.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.