Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-11

Här är Trumps nya tullar mot Kina

wysiwyg_image

Trump-administrationen trappade under natten mot onsdagen upp handelskonflikten med Kina och presenterade en lista med kinesiska varor till ett exportvärde om 200 miljarder dollar som man hotar med importtullar på 10 procent.

Det rapporterar Reuters.

Det nya beskedet kommer sedan försök att förhandla fram ett slut på handelskonflikten med Kina inte nått någon uppgörelse.

Donald Trump sade i förra veckan att han var redo att införa tullar på importerade varor från Kina för upp till 500 miljarder dollar.

Kinas vice handelsminister, Li Chenggang, sade på onsdagen att det senaste förslaget hotar WTO-systemet och skadar globaliseringen.

Han sade vidare att det enda rätta valet för relationerna mellan Kina och USA är samarbete.

"Kommer svara med motåtgärder"

USA:s lista på nya handelstullar trappar upp situationen ytterligare. Det är totalt oacceptabelt och vi uttrycker vår största protest mot detta.

Det sade en talesperson vid kinesiska handelsdepartementet enligt Bloomberg News.

"USA skadar Kina, världen och sig självt. Denna irrationella handling strider mot folkets vilja."

"Kina är chockade över vad USA har gjort. För att försvara nationens och folkets fundamentala intressen, kommer kinesiska regeringen, som alltid, vara tvungna att vidta nödvändiga åtgärder."

Under natten mot onsdagen presenterade Trump-administrationen en lista med kinesiska varor till ett exportvärde om 200 miljarder dollar som man hotar med importtullar på 10 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.