Du är här

2018-05-23

Här ligger SAS fokus framåt

wysiwyg_image

SAS nytillträdde styrelseordförande, Carsten Dilling, fokuserar på att bygga ett starkt SAS, även om han är väl medveten om att bolaget kan spela en del i den pågående konsolideringen av branschen.

Det skriver danska tidningen Boersen.

Carsten Dilling, som suttit i SAS styrelse sedan 2014, sade redan innan han tillträdde som ordförande i samband med årsstämman i april i år att SAS skulle kunna bli en del av förvärvs- och fusionsaktiviteterna bland europeiska flygbolag. Det uttalandet baserades på att både svenska och norska staten sagt att de vill sälja sina ägarandelar, uppgående till 17 respektive 11 procent.

"Man kan säga att för ett bolag som handlas på börsen - och som har ägare som inte ser det som en långsiktig strategisk investering - är det är svårt att förutspå om den rätta konstellationen kommer flygande in från höger", säger han.

Han säger att hans uppgift är rätt enkel: fokus på organisk tillväxt.

"Det kan ske allt möjligt i övermorgon. Men vi gör inte en plan utifrån antagandet att bli uppköpta eller gå ut och göra en hel massa på förvärvs- och fusionsfronten. Vi bygger ett SAS som är starkt och kan stå på egna ben och vet vi mycket väl att ju starkare SAS man ser, desto mer uppköpskandidat är du i verkligheten. Men det är sekundärt", säger Carsten Dilling.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.