Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-24

H&D WIRELESS: DOTTERBOLAGET MVV HOLDING ANSÖKER OM KONKURS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ett av H&D Wireless dotterbolag, MVV Holding, ansöker om konkurs som en konsekvens av coronaviruset.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Efter noggrann analys har styrelsen kommit fram till att det inte är möjligt att driva bolaget vidare som en konsekvens av effekterna från covid-19-krisen, heter det.

Som tidigare meddelats har Coronakrisen lett till att bolaget drabbats av att de största kunderna, vilket är verkstadsbolagen, har stängt fabrikerna och sagt upp många av de pågående konsultavtalen med omedelbar verkan.

Styrelsen finner nu ingen möjlighet att driva bolaget vidare och har därför lämnat in ansökan till Skaraborgs Tingsrätt om att MVV Holding försätts i konkurs. Tidigare i år försattes dotterbolaget MVV International i konkurs på grund av pandemin.

Övriga två dotterbolag i MVV gruppen - MVV Information Technology samt MVV Industry Lab - berörs inte av MVV Holdings konkurs utan fortsätter sin verksamhet som vanligt, uppges det.

Kassaflödet för H&D Wireless-koncernen uppskattas att inte påverkas som en konsekvens av MVV Holdings konkurs i andra halvåret 2020, heter det.

Den fortsatta hanteringen av bolaget överlämnas till konkursdomstol och konkursförvaltare, skriver H&D Wireless vidare i pressmeddelandet.

Efter beskedet handlades H&D Wireless-aktien ned drygt 4,5 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.