Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-13

HEALTHCARE DIREKT: ANALYTIKERN OM CORONA OCH SOMMARENS NYHETER

https://www.youtube.com/watch?v=i4uzAffGWYs

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Healthcare Direkt.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science. I veckans säsongspremiär gästas vid av Redeyes analytiker Anders Hedlund.

Vi går igenom de viktigaste händelserna i sektorn under sommaren och ger en uppdatering om läget kring behandlingar mot coronaviruset.

Ett flertal riktade emissioner indikerar att risksegmentet nu har kommit tillbaka. Flera skandinaviska bolag har också sökt kapital i USA däribland Calliditas Therapeutics och Saniona medan Orphazyme utvärderar parallellnoteringsspåret i USA.

Bland sommarens omvärldsnyheter har Elektakonkurrenten Varian Medical Systems köpts upp av Siemensavknoppningen Siemens Healthineers medan amerikanska Biogen har inlämnat en marknadsansökan för adacanumab vid behandling av alzheimers till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Det senare kan vara av intresse för investerare i de svenska bolagen Bioarctic, Alzinova och Alzecure med närliggande forskning.

President Donald Trump har under sommaren återigen legat i rampljuset då han med tre direktiv avser att sänka priserna för receptbelagda läkemedel.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.