Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-08-15

Hedgefondprofilen tar rygg på Buffett

wysiwyg_image

Bill Ackman tar rygg på Warren Buffett. 

Bill Ackmans hedgefonds Pershing Square har köpt aktier i Berkshire Hathaway för 6,5 miljarder, rapporterar FT.com

Hedgefondsförvaltaren och företagsaktivisten Bill Ackman har blivit världskänd för sina spektakulära blankingaffärer. En uppmärksammad spekulation, som kombinerades med egna granskningar, var den kostsamma investeringen i kosttillskottbolaget Herbalife.

Det senaste året har Pershing Square däremot gjort framgångsrika affärer ibland annat Starbucks, Chipotle och Nike.

Nu går fonden in i Warren Bufffets investmentbolag Berkshire Hathaway. Hedgefonden blir därmed en av de 50 största ägarna av B-aktier i Berkshire Hathaway, rapporterar Financial Times.

Bill Ackman räknar Warren Buffet som en av sina stora förebilder och har berättat att han inspirerats av Berkshire Hathaway i arbetet med att konstruera sin egen fond.

Warren Buffet förstod redan 1969 att kortsiktig taktik slutar ofta slutar man är en långsiktig investerare, berättade Ackman på en konferens tidigare år.

– Min mentor har varit Warren Buffet, som jag till min lycka lärt känna personligen de senaste fem, sex åren, sa Ackman.

Warren Buffet har i år varnat för att skyhöga värderingar på bolag som lever upp till Berkshire Hathaways investeringsprofil: Hederliga företagsledning, sunda finanser och ljusa framtidsutsikter. Istället har Berkshire Hathaways ökat sin kassa och köpt tillbaka en del av sina egna aktier från börsen, rapporterar FT.com.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.