Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-18

Hedin Group fortsätter att växa i Schweiz genom sitt förvärv av CaroLack Galliker

Hedin Automotive AG i Schweiz har ingått avtal om förvärv av plåt- och lackverkstaden CaroLack Galliker. Den strategiskt viktiga verksamheten kommer att fungera som en avdelning till Hedin Automotive Dielsdorf.

2020 expanderade Hedin Automotive till Schweiz genom förvärv av tre BMW- och MINI-återförsäljare i Zürich-området. Företaget tillkännagav sedan ett namnbyte till Hedin Automotive AG i Schweiz, vilket återspeglar det svenska ägarskapet, företagskulturen och framtidsvisionen.

Hedin Automotive AG fortsätter nu att växa när företaget förvärvar den strategiskt viktiga plåt- och lackverkstaden CaroLack Galliker intill dess återförsäljare i Dielsdorf.

CaroLack Galliker, en toppmodern anläggning, är en långvarig leverantör av plåt- och lacktjänster till återförsäljaren i Dielsdorf.

- Vårt fokus med förvärvet är att få kontroll över ett viktigt område i vårt erbjudande genom att positionera Hedin Automotive som en one-stop-shop för BMW- och MINI-ägare i området. Det är ännu en milstolpe i vår vision att stärka Hedins position i Schweiz, säger Marcus Larsson, VD för Hedin Automotive Norge.

Förvärvet cementerar ytterligare Hedin Automotives position som en stark, professionell partner för schweiziska försäkringsbolag för att hantera skadereparationsupplevelserna.

Företagssynergier
Hedin Group och CaroLack Galliker är en stark match som ett resultat av likheter i både affärsvärden och tänkesätt. Båda företagen är familjeägda och drivs med långa arv och starkt företagande.

- Det är ett mycket strategiskt komplement för Hedin Group. Vi delar en kultur av entreprenörskap som styrs av starka värderingar. När vi välkomnar CaroLack Galliker till Hedin-familjen är vi övertygade om våra kombinerade teams förmåga att lyckas och leverera unika kundupplevelser, säger Anders Hedin, ägare och VD för Hedin Group.

Galliker har sedan starten byggt och utvecklat företaget tillsammans med sina anställda och ser stora möjligheter för CaroLack med förvärvet.

- Vi är stolta över att Hedin Automotive ha hittat ett företags värderingar och en familjebaserad inställning som matchar våra egna. Att vara en del av Hedin Automotive kommer att ge spännande möjligheter för våra engagerade CaroLack-anställda, säger Rolf Galliker, VD för Galliker Transport AG.

CaroLack Galliker-förvärvet visar Hedin Automotives fortsatta åtagande att investera och expandera i Schweiz.

- Bilindustrin blir alltmer konkurrenskraftig och genomgår betydande tekniska och marknadsdrivna förändringar. För att påskynda vår internationella utveckling i en snabbt föränderlig bransch är vi beroende av att låsa upp effektivitetsvinster och få stordriftsfördelar. Med vår skala, resurser och engagerade och begåvade människor är vi väl positionerade för fortsatt tillväxt och framgång på den schweiziska marknaden, fortsätter Larsson.

En viktig partner för BMW i Europa
Ur ett operativt perspektiv ingår de schweiziska återförsäljarna i Hedins skandinaviska BMW-division, Hedin Automotive med huvudkontor i Norge. Företaget äger och driver, Bavaria, den största återförsäljargruppen för BMW och MINI i Skandinavien. Varumärket står för kvalitet och lever upp till sin vision att vara förvånansvärt annorlunda och märkbart bättre.

- Vi är glada att välkomna 30 kompetenta CaroLack Galliker-kollegor till Hedin Automotive-familjen och ser fram emot vår fortsatta framgång som ett starkt gemensamt team, avslutar Larsson.

Tillträde förväntas ske den 1 augusti 2021.

I.A. Hedin Bil AB
(publ)

Ytterligare information:
Marcus Larsson, VD, marcus.larsson@hedingroup.com
Media & press, press@hedingroup.com

Om CaroLack Galliker
Plåt- och lackverkstaden CaroLack Galliker ägs och drivs av Galliker Transport AG. Under de senaste decennierna har Galliker Transport AG vuxit från ett enmansföretag i Hofstatt till ett internationellt logistikföretag med 21 kontor i fem länder.

Om Hedin Automotive
Hedin Automotive är ett helägt dotterbolag till svenska I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens största återförsäljare av BMW och MINI, ingår i företaget tillsammans med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge och Sverige) och GS Bildeler - Norges största oberoende leverantör av reservdelar och tillbehör till BMW. Hedin Automotive omsatte mer än 9,5 miljarder NOK 2020 och sysselsätter mer än 1 000 personer.

Om Hedin Bil-koncernen
I.A. Hedin Bil är en av Europas största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns över 30 varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är representerat på drygt 120 platser i Sverige, Norge, Belgien och Schweiz. www.hedinbil.se

® I.A. Hedin Bil är ett registrerat varumärke som ägs till 91% av Hedin Group-koncernen och till 9% av Ingemar Hedin.

Hedin Bil-koncernen ingår i Hedin Group-koncernen tillsammans med bl.a. Klintberg & Way, Mabi Mobility, Car to Go Sweden, Hedin Motor Company och Tuve Bygg. Hedin Group är även delägare i Lasingoo, Consensus Asset Management samt iMove. Koncernens omsättning för rullande 12 månader beräknas uppgå till ca 35 miljarder SEK och antalet anställda är ca 3 600. www.hedingroup.com

Denna information är sådan information som I.A. Hedin Bil Aktiebolag (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-06-18 11:00 CEST.

Bifogade bilder


CaroLack Galliker
Marcus Larsson

Bifogade filer


Hedin Group fortsätter att växa i Schweiz genom sitt förvärv av CaroLack Galliker

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.