Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-26

Hedin Group utökar sitt ägande i Pendragon PLC till ca 23,2 %

Idag har det blivit officiellt att Hedin Group AB har utökat sitt ägande i Pendragon PLC till ca 23,2 % av de utgivna aktierna i bolaget, vilket innebär att Hedin Group är den största aktieägaren i bolaget.

“Sedan Hedin Group blev aktieägare i januari 2019 har vi stöttat Pendragon i dess mål att återta sin position som den ledande bilåterförsäljaren i UK och vi är nöjda med de positiva steg bolaget har tagit under detta året. Ledningens strategi och den nyliga tillsättningen av en oberoende ordförande i styrelsen innebär positiv utveckling för bolaget från vilket momentum kan skapas. Vi stöttar ledningen och ser fram emot att arbeta konstruktivt med styrelsen för Pendragons fortsatta framgång, till förmån för samtliga aktieägare i bolaget”, säger Anders Hedin, ägare av Hedin Group.

För ytterligare information:


VD: Anders Hedin, anders.hedin@hedingroup.com
Media: press@hedingroup.com

Fakta Hedin Group


I Hedin Group-koncernen ingår Hedin Bil-koncernen tillsammans med bl.a. Klintberg & Way, Mabi Mobility, Car to Go Sweden, Hedin Motor Company (Ford) och Tuve Bygg. Hedin Group är även delägare i Lasingoo, Consensus Asset Management samt imove. Koncernens omsättning beräknas under rullande 12 månader uppgå till ca 35 miljarder SEK och antalet anställda är ca 3 600. www.hedingroup.com

Bifogade filer


Hedin Group utökar sitt ägande i Pendragon PLC till ca 23,2 %

Författare MFN