Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-16

Helena Gustafsson blir högsta chef för Storytels globala innehållssatsning

- Helena är en av de vassaste och mest mångsidiga ledarna i den moderna förlags- och innehållsbranschen. Hennes kunskap, hängivenhet och djupa erfarenhet av att utveckla innehållsaffären, kombinerat med hennes konsumentfokus, starka strategiska vision och operativa skicklighet på en bokmarknad i snabb transformation, gör henne till det perfekta valet att leda Storytels internationella innehållssatsning, säger Jonas Tellander, VD för Storytel.

Storytels globala verksamhet och ledande innehållskatalog har vuxit starkt under de senaste åren. Företaget är idag norra Europas största tjänst för ljudböcker och e-böcker med nära 1,2 miljoner abonnenter, verksamhet i 20 länder och ett globalt innehållsbibliotek med över 500 000 titlar.

Ända sedan Helena Gustafsson 2013 inledde sin karriär på Storytel som VD för bolagets eget ljudboksförlag StorySide, har hon varit en nyckelperson i strategiska förvärv och partnerskap, i uppbyggnaden av Storytels originalproduktion av ljudböcker och i etablerandet av Storytel som en ledande aktör inom den internationella bokindustrin. Under sin tid på Storytel har Helena Gustafsson även haft roller som Head of Licensing och Head of Global Publishing.
I samband med att hon tillträder som Chief Content Strategy Officer den 1 juli, blir hon även en del av Storytel AB:s ledningsgrupp och kommer även fungera som VD för StorySide.

- Storytels landschefer och deras team är de bästa operativa globala lagbyggena i den moderna strömmade bokbranschen. Jag ser verkligen fram mot att tillsammans med dem, förlagen och användarna skapa ännu mer värde ur hela vår fantastiska katalog med nyheter och backlisttitlar - och att både få stimulera och inspirera till en ökad ljudboks- och e-boksproduktion som matchar lyssnarnas och läsarnas snabbt växande efterfrågan, säger Helena Gustafsson.  

 

FNCA Sweden AB är bolagets certified adviser. FNCA kan nås på info@fnca.sesamt 08-528 00 399.
 

För mer information: Dan Panas, Head of Communications: +46 70 186 52 90
 

Författare Storytel

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.