Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-18

HELIOSPECTRA: TVÅ ORDER ANNULLERADE PGA BEDRÄGERI (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-noterade Heliospectra, som säljer ljuslösningar till bland annat växthus, meddelar att två tidigare kommunicerade order från Turner Construction nu är annullerade på grund av bedrägeri.

Det framgår av ett pressmeddelande efter Stockholmsbörsens stängning på onsdagen.

Heliospectra informerade om den första ordern den 23 april. Den hade ett ordervärde på 228.000 dollar. Den andra ordern kommunicerades den 11 maj och hade ett ordervärde på 270.000 dollar. Totalt var alltså ordervärdet ungefär en halv miljon dollar, motsvarande närmare 5 miljoner svenska kronor.

"Medan beställningarna processades upptäcktes att de inte var äkta, och en utredning, tillsammans med myndigheterna i USA, startades för att återfå lamporna", skriver Heliospectra.

Alla lampor från de två beställningarna förutom tolv har återfunnits, vilket har resulterat i att företaget inte har tagit stor skada, heter det.

"De personer som funnits ansvariga för bedrägeriet har ingen koppling till vare sig Turner Construction eller Heliospectra och är nu i arrest hos polisen", skriver bolaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.