Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-07

Hemfosas VD: "Jag ser otroligt ljust på framtiden"

Med de orden inleddes den första årsstämman som VD i Hemfosa för Caroline Arehult. Hon har spelat basketboll sedan hon hade korta barnsben och nu betraktar hon Hemfosa som sitt lag och hon driver det framåt mot nya mål. Carolines engagemang och entusiasm kommer väl till pass när hon eldar på sina medarbetare att göra ännu bättre affärer. Hon tog i höstas över de ca två tredjedelar av bolaget som blev kvar när Jens Engvall tog hand om Nyfosa som knoppades av från Hemfosa.

Ordf Bengt Kjell berättade att fjolåret var intensivt med 29 styrelsemöten för att få allt på plats med det nya börsbolaget. Alla fastigheter skulle delas upp mellan bolagen, en ny administration måste rekryteras, en ny organisation skulle skapas och en ny styrelse väljas. Allt detta hann man med på 385 dagar!

Mer Finland i Hemfosa 2.0

Man anser sig vara specialister på samhällsfastigheter i Norden - även om någon etablering i Danmark inte är aktuell för närvarande. Däremot ser man stora möjligheter att expandera i Finland framöver.

Hur ser då finansieringen ut? Kan man sänka kostnaderna genom att få s k gröna banklån och ge ut gröna obligationer?

- Ja, det har man redan börjat med och ett fastighetsvärde om ca 4,5 miljarder SEK är i så pass hållbart skick att det kan komma ifråga för sådan finansiering.

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.