Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-14

HEXAGON: PREL JUSTERAD RÖRELSERES 2 KV 226 MLN EUR (239) (NY)

(Tillägg: lägger till Infront estimat i den text som skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hexagons preliminära rörelseresultat för det andra kvartalet 2020 väntas uppgå till 226 miljoner euro (239).

Det framgår av preliminära siffror med anledning av "högre vinst än marknadsförväntningarna för det andra kvartalet 2020", heter det i ett pressmeddelande som skickades ut av bolaget på måndagskvällen.

Nettoomsättningen väntas bli 897 miljoner euro (976).

Enligt Infronts senaste uppdatering av estimat, som skedde den 15 maj, väntades ett justerat rörelseresultat om 174 miljoner kronor och en nettoomsättning på 846 miljoner kronor.

Den organiska försäljningen minskade med 10 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

"Fortsatt tillväxt inom mjukvara och service kombinerat med en återhämtning i Kina samt temporära kortsiktiga kostnadsåtgärder bidrog till den motståndskraftiga resultatutvecklingen trots utmaningarna orsakad av covid-19-pandemin", skriver bolaget.

För segmenten Industrial Enterprise Solutions samt Geospatial Enterprise Solutions var den organiska tillväxten -10 respektive -9 procent.

Som tidigare kommunicerats genomför Hexagon kostnadsbesparingsåtgärder och har tagit en engångskostnad om 135 miljoner euro under andra det kvartalet 2020, som bolaget väntar resultera i en årlig kostnadsbesparing om cirka 125-150 miljoner euro från slutet av 2020.

Hexagon kommer med rapport den 24 juli.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.