Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-14

HEXATRONIC: EBITA-RESULTAT I ÖVRE DEL AV PRELIMINÄRT INTERVALL

STOCKHOLM (Direkt) Hexatronic, systemleverantör inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar för telekomföretag, redovisar ett ebita-resultat på 53,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (39,8).

Det var i övre delen av det intervall för preliminärt ebita-resultat om 49-54 miljoner kronor som bolaget meddelade i början av juli för andra kvartalet.

Resultat efter skatt blev 33,1 miljoner kronor (20,2). Resultatet per aktie uppgick till 0:88 kronor (0:54).

Nettoomsättningen uppgick till 509 miljoner kronor (485), också det i linje med den preliminära nettoomsättning på cirka 510 miljoner kronor som tidigare meddelats. Totalt uppgick koncernens försäljningstillväxt till 5 procent i kvartalet

Hexatronic bedömer att covid-19 påverkade försäljningen negativt med cirka 10 procent i kvartalet och de flesta av koncernens bolag är påverkade i någon omfattning. Gradvis under kvartalet såg Hexatronic en minskad påverkan av covid-19.

"Vi bedömer att vi även under det tredje kvartalet kommer påverkas negativt. Bedömningen i dag, i ett fortsatt mycket osäkert läge, är att effekterna kommer vara mindre än under det andra kvartalet", skriver vd Henrik Larsson Lyon.

Han pekar på att orderingången har fortsatt utvecklas positivt och att Hexatronic gick in i det tredje kvartalet med en orderbok som organiskt var 22 procent högre än motsvarande tidpunkt föregående år.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.