Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-18

HEXICON: ERBJUDANDET KRAFTIGT ÖVERTECKNAT INFÖR DAGENS DEBUT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Erbjudandet i vindkraftsbolaget Hexicon, inför fredagens handelsdebut på Nasdaq First North Premier Growth Market, blev kraftigt övertecknat.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Intresset har varit stort, bland institutionella investerare i Sverige och internationellt såväl som bland allmänheten i Sverige, uppger bolaget.

Hexicon utvecklar flytande vindkraftsparker och som har en egen teknologi för flytande plattformar för två turbiner.

Priset per aktie i erbjudandet var, som tidigare kommunicerats, 3:00 kronor, vilket ger ett marknadsvärde om cirka 1.088 miljoner kronor efter erbjudandets genomförande.

Erbjudandet innefattar en nyemission av 100 miljoner som väntas tillföra bolaget cirka 300 miljoner kronor, före avdrag för kostnader relaterade till erbjudandet.

För att täcka en möjlig övertilldelning i samband med erbjudandet har bolaget, på begäran av "joint bookrunners", åtagit sig att emittera ytterligare aktier, motsvarande totalt högst 15 procent av det totala antalet aktier som omfattas av erbjudandet.

Förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, uppgår värdet av erbjudandet till cirka 345 miljoner kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.