Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

HEXPOL: FÖRESLÅR UTDELNING 2019, AVSER DELA UT 2:30 PER AKTIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Polymertillverkaren Hexpols styrelse återkallar beslutet från i april 2020 om att dra tillbaka förslaget om utdelning, framgår av delårsrapporten för det tredje kvartalet. Hexpol kommer också återbetala permitteringsstöd.

Förslaget om utdelning drogs initialt tillbaka som en konsekvens av den stora osäkerhet som då rådde kring covid-19. Samtidigt uppgavs att styrelsens ambition var att kalla till extra bolagsstämma under hösten och fullfölja sitt tidigare kommunicerade utdelningsförslag om 2:30 kronor per aktie.

"Konsekvenserna av covid-19-pandemin kan nu bättre överblickas och styrelsen har bedömt att det, tack vare koncernens starka prestation och likviditet, finns förutsättningar för ett återinförande av utdelningen enligt det ursprungliga förslaget", skriver bolaget.

Styrelsen avser därför att kalla till en extra bolagsstämma den 20 november 2020 för att besluta om ett förslag till utdelning om 2:30 kronor per aktie för 2019.

I samband med fastställd utdelning kommer Hexpol att återbetala det permitteringsstöd som erhållits i Sverige relaterat till covid-19-pandemin, skriver bolaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.