Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-26

H&M: FLERTAL FINANSIERINGSKÄLLOR HAR UTVÄRDERATS (NY)

(Tillägg: andra stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pandemin och dess effekter har riktat fokus mot H&M:s finansiella ställning och likviditet. I rapporten skriver H&M att ett flertal finansieringskällor har utvärderats för att stärka koncernens likviditetsbuffert.

I rapporten trycker H&M dock på att likviditetssituationen är fortsatt god. Den 31 maj uppgick likvida medel till 12,7 miljarder kronor. Inklusive outnyttjade kreditfaciliteter förfogade koncernen över 31,2 miljarder kronor. H&M har under räkenskapsårets första sex månader haft ett positivt kassaflöde om 667 miljoner kronor.

I april tecknades en revolverande kreditfacilitet om 980 miljoner euro, med en löptid på 12 månader och en förlängningsoption om 6 månader. Bolaget har även tecknat en kreditfacilitet om 4 miljarder kronor fördelat på löptiderna 3 och 5 år. Förberedelser pågår för att teckna ytterligare två kreditfaciliteter på löptider mellan 3-5 år under tredje kvartalet, skriver H&M vidare.

Utöver detta har arbete påbörjats för att etablera ett EMTN-program med syfte att möjliggöra obligationsemissioner i olika valutor, framförallt i euro och svenska kronor. Tanken är att detta ska bli ett komplement till koncernens långfristiga finansiering och ett led i att ytterligare diversifiera koncernens finansieringskällor. Programmet beräknas att etableras under juli månad. En eventuell första emission är ännu inte beslutad.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.