Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-12-16

Högt och lågt på ICAs årsstämma

ICAs årsstämma avhölls den 11 april på Quality Hotel Friends Arena, bara på andra sidan järnvägen från ICAs huvudkontor.

Stämningen var familjär något som förstärktes av att VD:s anförande hölls i form av ett samtal med en journalist. Samtalet kretsade kring tillväxt och expansion och stannade bland annat upp en stund vid det misslyckade förvärvet i Baltikum som stoppades av konkurrensmyndigheterna.

Det som tog mest plats var dock digitalisering och e-handel där Per Strömberg gjorde sitt bästa för att bemöta den kritik ICA fått om att deras modell med starka enskilda handlare gör det svårare att digitalisera handeln. Det föranledde Aktiespararnas första fråga som gällde ifall han till och med kunde se fördelar med ICAs struktur, något som VD inte uteslöt.

Aktiespararnas andra fråga rörde digitala bolagsstämmor och sedan löpte frågestunden vidare med allt från hållbarhetsfrågor och dotterbolaget Hemtex till priset på Bollnäsfil. En salig blandning av högt och lågt som ytterligare förstärkte intrycket av en trivsam stämma.

Stämmas avslutades sedan med att styrelsens omvalde ordförande Claes-Göran Sylvén avtackade den avgående styrelseledamoten Göran Blomberg för hans insatser i styrelsen.

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.