Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-30

HOIST: INKASSERINGEN SÄKERSTÄLLDA LÅN MYCKET STARK 3 KV - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Finans- och kredithanteringsbolaget Hoist Finance inkassering inom området säkerställda lån var mycket stark under det tredje kvartalet.

Det skriver Hoist vd Klaus-Anders Nysteen i delårsrapporten.

Sedan implementeringen av motåtgärder efter de regulatoriska förändringar som introducerades sent under 2018 och tidigt under 2019 har Hoist expanderat inom säkerställda problemlån och icke-kreditförsämrade fordringsportföljer.

"Detta har hjälpt oss under dessa oförutsägbara tider eftersom dessa lån karaktäriseras av låg risk och stabilt kassaflöde, och inkasseringen inom säkerställda lån var mycket stark under kvartalet. För våra icke-säkerställda förfallna låneportföljer har vi sett skillnader mellan marknaderna, men den övergripande prestationen är i linje med eller något över prognos", skriver Klaus-Anders Nysteen.

Samtliga marknader har förbättrats sedan föregående kvartal, och den totala inkasseringsnivån var 108 procent under det tredje kvartalet, uppger han.

"Jag är glad att inkasseringsnivån förbättrats under kvartalet, men vi är medvetna om den fortsatta osäkerheten kring den andra vågen av covid-19, och potentiella nya nedstängningar på våra marknader", fortsätter Klaus-Anders Nysteen.

"När vi blickar framåt är det inget tvivel om att antalet förfallna exponeringar i Europa växer. Bankerna ökar sina avsättningar för dessa tillgångar och vi förväntar oss att denna volym sedan kommer att nå andrahandsmarknaden. Vi ser därför stora möjligheter till framtida förvärv av låneportföljer och marknadsprognosen är positiv", skriver Hoist-chefen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.