Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-20

Höjd utdelning i Kallebäck

Kallebäck Property Invest AB äger en fastighet i Göteborg. Detta är den enda fastighet bolaget äger och man säger sig inte ha några planer på att köpa in fler. Styrelsens ordförande, Johan Torell, la ändå in en brasklapp då han berättade att han tänker på fastigheter en stor del av sin vakna tid och inte vill avslöja hur han ser framtiden an.

Fastigheten tillhörde tidigare Ericsson Microwave Systems som 2006 köptes av SAAB varvid fastigheten följde med i köpet. SAAB har senare sålt fastigheten till Kallebäck Property Invest som finansierade affären dels genom banklån och dels genom att emittera aktier. Dessa aktier är i praktiken att betrakta som obligationer då utdelningen bestäms ett år i förväg och tas av kassaflödet.

SAAB har under året förlängt sitt hyresavtal till år 2031. Anledningen uppges vara att fastigheten är högt belägen och därför har en topografisk fördel för SAAB:s radarutveckling.

 

Höjd utdelning

Tidigare har utdelningen varit 2.50 per kvartal = 10:- per år. Tack vare ny bankfinansiering till lägre ränta kunde måndagens årsstämma höja utdelningen till 12:- per år vilket de närvarande aktieägarna stillsamt tackade för.

Vilken bank som står för lånet med de förbättrade villkoren (lägre ränta än vad Swedbank kunde erbjuda) ville styrelsen inte uppge närmare än att den är nordisk. Det påstods vara den nya banken som inte ville att dess namn ska avslöjas, märkligt med tanke på att det kunde ha varit bra reklam för banken.

 

Modesta arvoden

Kallebäck Property Invest har en styrelse på endast tre personer och ingen anställd. Styrelsearvodet är sammanlagt 175.000:- vilket är mindre än i många bostadsrättsföreningar, men förvaltningen sköts av Hestia förvaltning (samma som förvaltar Saltängen Property Invest) så styrelsearbetet är förmodligen inte så betungande.

Hestias vd, Stefan Björkqvist, avgick i samband med årsstämman och ersattes av Maarit Nordmark. Årsstämman avslutades med att styrelseordförande Johan Torell framförde bolagets tack för utmärkt arbete till Stefan.

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.