Du är här

2017-09-01

Höjda finansiella mål i Volvo

wysiwyg_image

Styrelsen i Volvo har i sin årliga översyn beslutat att införa nya finansiella mål för Volvokoncernen som gäller från och med den 31 augusti 2017.

Bland annat ska koncernens rörelsemarginal överstiga 10 procent mätt över en konjunkturcykel.

Enligt SME Direkts sammanställning från i slutet av juli räknar analytikerna i snitt med en justerad rörelsemarginal på 8,8 procent i år, 9,2 procent 2018 och 9,5 procent 2019.

Volvos tidigare mål avseende rörelsemarginalen för lastbilsverksamheten och bussverksamheten var att vara "bland de två högsta vid en jämförelse med respektive konkurrenter".

I övrigt är Financial Services mål oförändrat om en avkastning på eget kapital på 12-15 procent med en soliditet överstigande 8 procent.

Industriverksamheten ska under normala förhållanden inte ha någon finansiell nettoskuldsättning exklusive pensionsskulder, enligt ett pressmeddelande.

"Volvokoncernen har de senaste åren genomgått en omfattande omstruktureringsprocess för att sänka de strukturella kostnaderna och öka effektiviteten och befinner sig nu i en fas med fokus på organisk tillväxt och ökad lönsamhet genom ständiga förbättringar och innovation", skriver Volvo och fortsätter:

"Ett tydligt och enkelt mål för rörelsemarginalen stödjer ansträngningarna med att öka lönsamheten i koncernen. Målet stämmer också bättre överens med hur koncernen och dess affärsområden idag utmanas och utvärderas internt".

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.