Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-15

Höjer aktien till köp efter kursfallet: ”Attraktiv värdering”

wysiwyg_image

Efter Lundin Minings kurstapp under sommaren samt de senaste veckorna har värderingen av gruvbolaget blivit mer attraktivt. Och de långsiktiga utsikterna är ljusa då bland annat en rejäl förbättring väntas på kassaflödesfronten från och med nästa år.

Det menar Handelsbanken Capital Markets i en analys där rekommendationen lyfts till köp från minska och där riktkursen höjs till 52 från 50 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade på måndagsmorgonen.

"Då värderingen blivit mer attraktiv och de långsiktiga utsikterna är ljusa, bedömer vi att det är dags att inta en positiv ställning till aktien", konstaterar banken.

Det tredje kvartalet bedöms förvisso bli tämligen klent men en ljusning i gruvan väntas därefter.

"Vi räknar med att Lundin Minings rapport för det tredje kvartalet, den 24 oktober, kommer att bli relativt svag. Priset på koppar, som utgör mer än 60 procent av bolagets exponering, har sjunkit med 11 procent sedan föregående kvartal och kommer att tynga resultatet", skriver banken och fortsätter:

Vi räknar dock med att den operativa utvecklingen förblir god och förväntar oss högre resultat under nästkommande rapporter, med stöd av högre volymer och bättre priser".

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.